Hoe ontwikkel je een steile helling?

De ideale helling voor een ingegraven constructie is over het algemeen 15-20%. Bouwen op steilere hellingen is vaak een uitdaging. Alternatieven worden zorgvuldig gereguleerd door plaatselijke jurisdicties, die variëren, evenals bodemsoorten. Er zijn verschillende manieren om de problemen aan te pakken die inherent zijn aan het bouwen op een steile helling.

PROBLEMEN BIJ HET BOUWEN OP STEILE HELLINGEN

Losse grond die niet wordt vastgehouden door diepgewortelde bomen op steile hellingen is vatbaar voor gevaarlijke aardverschuivingen die gebieden kunnen treffen die groter zijn dan de woonlocatie zelf. Bovendien verstoort elke verstoring van de bodem tijdens de bouw - graafwerkzaamheden en opvulling, vooral in het voorjaar of tijdens regenperiodes - de statische toestand van het terrein en kan een reëel en plotseling gevaar opleveren voor de bouwploegen. In deze omgevingen moeten speciale voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de funderingen worden ondersteund door een stabielere bodem. Afgezien daarvan kan water dat van ondoordringbare oppervlakken afstroomt, leiden tot oververzadiging, verzwakking en bodemverschuiving. Het beheer van de afvloeiing is een belangrijk punt van zorg en kan van invloed zijn op de veiligheid van honderden mensen in de omgeving.

HELLENDE GROND: SPECIFIEKE FUNDERINGSSYSTEMEN

Het budget voor complexe funderingen die nodig zijn op een steile helling is vaak hoger dan de gebruikelijke prijs van een huis (vlakke grond). Zelfs op een matige helling kan echter meer beton nodig zijn, evenals een grotere verankeringsdiepte, waardoor het gebruik van speciale apparatuur of zelfs stralen noodzakelijk is. Een steunmuur, drainagesystemen en speciale septic tanks zullen meestal nodig zijn. Al dit extra werk en materiaal betekenen hoge prijzen en een langere bouwtijd.

CREATIEVE EN REALISTISCHE ONTWERPBENADERING

Dit is een tijd waarin sommige huiseigenaren het opgeven en anderen woedend worden over de beperkingen die hun worden opgelegd. Gelukkig is het mogelijk om elk probleem proactief en creatief aan te pakken. In alle gevallen moeten funderingen worden gebouwd volgens de specificaties die door de geotechnicus zijn geadviseerd en door de gemeente zijn goedgekeurd. In plaats van te pleiten voor meer buitenruimte rond het huis, wordt bijvoorbeeld gekozen voor een "daktuin" om de hele dag van de zon te kunnen profiteren. Het terras is ook een aantrekkelijke oplossing voor ouders die zich zorgen maken over de veiligheid van hun kinderen die alleen in de tuin spelen.

Plan du site