Hoe kan ik een caravan het beste stallen?

Het principe van caravan en motorhome is hetzelfde. Over het algemeen is de caravan zuiniger. Bovendien wordt door lichter te reizen de brandstofrekening lager. Laad uw caravan daarom zo vol mogelijk. Door uw caravan op de juiste manier op te bergen, blijft hij bovendien in balans en veilig op de weg.

CARAVAN EN CAMPER ZIJN VERSCHILLEND

In principe is een motorhome een voertuig met een motor en een interieur dat ontworpen is om in te wonen. Een caravan daarentegen is een niet-gemotoriseerde aanhangwagen die door een andere auto wordt getrokken. Het interieur is ook ontworpen om in te wonen. Het is ook goed te weten dat een stacaravan een verplaatsbare woning is, maar niet over de weg mag reizen zoals een caravan. Het verschil tussen een camper en een caravan is dus duidelijk: de ene is gemotoriseerd, de andere niet. Dit betekent een lager budget voor een caravan, zowel wat de aankoop als het onderhoud betreft. Wat parkeren betreft, moet een caravan op de camping worden geparkeerd, maar een camper kan op de openbare weg worden geparkeerd.

TIPS VOOR HET LADEN VAN UW CARAVAN

Het belangrijkste is om gewicht te besparen. Leg eerst het reservewiel in de kofferbak van het trekkende voertuig om de auto en de caravan in evenwicht te houden. Dan, vul de watertank niet tot de rand. U kunt schoon water krijgen op de camping. Voor gas, neem een kleinere hoeveelheid mee, afhankelijk van uw behoeften. Maak ook je eigen proviand ter plaatse. Maak alleen eten klaar voor de reis. Kies daarnaast voor opvouwbare of siliconen kookpotten en -gerei. Kies voor aluminium tentstokken, die zijn ultralicht. En wat de luifel betreft, dat hangt van het weer af. Wat dat betreft, laat de voortent thuis als het niet echt nodig is. Tenslotte, als u een fiets meeneemt, kunt u die het beste op het dak van de auto zetten.

HOE STALT U UW CARAVAN?

Plaats eerst zware voorwerpen aan de basis. Dit verlaagt het zwaartepunt van de caravan en stabiliseert hem op de grond. Of zet deze zware voorwerpen zo ver mogelijk naar voren. En echt zware voorwerpen kunnen het best in de trekkende auto worden vervoerd. Ten tweede, kies voor opbergdozen voor voorwerpen met een gemiddeld gewicht. Berg deze doos dan dicht bij de grond op. Ten derde, reserveer de bovenste opbergvakken voor lichte voorwerpen. Berg uw kleren op in de slaapruimte, uw vaatwerk in de keukenkastjes. Andere lichte voorwerpen kunnen ook achterin de caravan worden opgeborgen. Tenslotte, zodra u op de camping bent aangekomen, maakt u uw caravan bewoonbaar. Zorg ervoor dat al uw bezittingen toegankelijk zijn, en aarzel niet om elke hoek te gebruiken.

Plan du site