Hoe ruimte te besparen in een caravan?

In het algemeen is reizen met een caravan goedkoper, maar vooral voordeliger dan een all-inclusive vakantie. Het is niet nodig vooraf accommodatie te reserveren. Aan de andere kant kiezen de meeste mensen liever voor een verrassingsbestemming en vertrekken ze op het allerlaatste moment. Maar met alle mogelijke onvoorziene gebeurtenissen moet u uw spullen intelligent inpakken, zodat u tijdens de reis zoveel mogelijk ruimte en comfort hebt. Het is dus een goed idee om enkele opslagtips voor uw caravan te bekijken.

OPTIMALISEER HANGENDE OPSLAG

Zeker, ruimte besparen en tegelijk uw comfort optimaliseren is ideaal. Daarom kunt u kiezen voor hangende opbergmeubelen, die ook het interieur van uw motorhome zullen verfraaien. Er zijn vele oplossingen mogelijk, zoals het optimaliseren van kastdeuren door er een documenthouder of haak aan te bevestigen voor meer opbergruimte. U kunt ook haken gebruiken om uw handdoeken, maar ook rugzakken en diverse theedoeken aan op te hangen. U kunt ook bezemhouders rechtstreeks aan de wanden van uw motorhome bevestigen, zodat u niet overal bezems hoeft mee te nemen.

KIES VOOR BUITENOPSLAG

Over het algemeen is de opslagcapaciteit van een caravan ook aan de buitenkant te vinden. Met behulp van stangen, dakkoffers, een achterbak of een fietsendrager kunt u de ruimte voor opslag optimaliseren. Aangezien het hier echter om extra bagagevakken gaat, moet u bij uw keuze rekening houden met het gewicht. Om een eventuele overbelasting te voorkomen, kunt u echter kiezen voor modellen van lichte materialen. U moet ook controleren of uw voertuig het maximale laadvermogen niet overschrijdt.

VERTICALE OPSLAG AANNEMEN

Om het interieur van uw motorhome maximaal te benutten, kunt u overwegen om de hele achterkant van uw zetels te gebruiken om verschillende opbergers op te hangen. Deze zijn uitstekend geschikt voor het opbergen van pennen, paraplu's, waterflessen, zaklampen en nog veel meer. Ook de vele schoonheidsprodukten, die onhandig kunnen zijn, kunt u hangend opbergen, met een doek die achter de deuren hangt.

Plan du site