Wat is het nut van het kopen van land dat niet bebouwd kan worden?

Gepubliceerd op : 14 december 20213 min leestijd

Investeren in grond is soms het meest winstgevend. Boekhoudkundig gezien is grond niet onderhevig aan afschrijving en de waarde ervan daalt niet met de tijd. Een stuk grond zal vroeg of laat in waarde stijgen, naarmate de verstedelijking voortschrijdt in alle steden waar beschaving bestaat. Maar soms is er grond waarop niet kan worden gebouwd, of waarop geen huizen of andere bouwwerken kunnen worden gebouwd, en dit wordt niet-bouwbare grond genoemd. Waarom investeren in een niet-bouwgrond?

ALLES WAT U MOET WETEN OVER EEN NIET-BOUWBAAR STUK GROND

Zoals de naam al zegt, wordt een stuk grond volgens de verordeningen als niet-bouwbaar aangemerkt wanneer het niet kan worden gebruikt voor de bouw van bewoonbare woningen en geen enkel risico voor de eigenaars inhoudt. Grond wordt immers als onbebouwbaar beschouwd omdat de toegang tot drinkwater of elektriciteit onmogelijk is. Van sommige percelen wordt ook gezegd dat ze niet bebouwbaar zijn omdat ze een zeker gevaar inhouden voor de toekomstige eigenaars, zoals een aardverschuiving, een lawine of een bewegende aarde.

WAAROM KOOP JE EEN NIET-BOUWBAAR STUK GROND?

Het komt soms zelden voor dat een stuk grond op de markt komt dat niet bebouwd kan worden. Voor vastgoedondernemers is grond waarop niet kan worden gebouwd, geen goede deal. Maar voor opportunisten zal een investering in grond zich vroeg of laat altijd terugbetalen. Bovendien hebt u geen toegang tot drinkwater of elektriciteit op uw land. Dit soort grond kan worden gebruikt voor activiteiten zoals het maken van een recreatiecentrum, een kampeerterrein of een plaats om een kwekerij te ontwikkelen voor het behoud van het milieu. Grond kopen is in feite altijd voordelig, of het nu voor uw eigen bezit is of voor een milieuvoordeel.

DE VOORDELEN VAN HET KOPEN VAN ONBEBOUWBARE GROND

Het is altijd voordelig om grond te kopen, of die nu bebouwd kan worden of niet, want grond verliest nooit zijn waarde en je kunt hem altijd gebruiken voor stadsontwikkeling of voor het behoud van natuur en biodiversiteit. Grond is immers een erfenis voor de toekomstige generaties, zodat de aankoop van grond altijd voordelen voor de kopers inhoudt. Grond die niet bebouwd kan worden, is goedkoper dan grond die bebouwd kan worden.

Soms moet u er rekening mee houden dat de onroerende voorheffing voor bouwterreinen en niet-bouwterreinen van departement tot departement verschilt. En als je het land verhuurt, zijn de inkomsten belastbaar.

Plan du site