Hoe kook je in een camper?

U gaat binnenkort op reis, misschien wel voor het eerst, en u weet niet wat u gaat koken in een camper. Misschien vraagt u zich zelfs af of het wel gemakkelijk is om in een camper te koken. En de gerechten die je moet klaarmaken kunnen een echte hoofdpijn zijn.

HOE KOOK JE IN EEN CAMPER?

Wanneer u de keuken van de camper binnenkomt, weet u dat het een functionele ruimte is. Om lekker te koken, heb je verse producten nodig. De eerste tip is om een boodschappenlijstje te maken voordat je naar de (super)markt gaat. Bonusaanbeveling: profiteer van het feit dat u op reis bent om lokale producten te eten, bijvoorbeeld seizoensgroenten rechtstreeks van de producent! De tweede aanbeveling is zich niet te wagen aan een gastronomisch menu voor 15 personen. Inderdaad, de koelkast en het werkblad zijn minder ruim dan thuis. Naast de kleine ruimte, zult u minder vertrouwen hebben in het bereiden van grote maaltijden. De laatste aanbeveling betreft de eenvoud. Goed eten betekent niet dat je ingewikkelde gerechten moet klaarmaken.

KEUZE VAN DE JUISTE UITRUSTING

Het is belangrijk om goed uitgerust te zijn, want je zult je moeten beperken tot het absolute minimum. Wat het keukengerei betreft, zijn er tegenwoordig zeer handige exemplaren, meestal uitschuifbaar om ruimte te besparen. Rodolf wordt erg bewonderd. Het is een echte alles-in-één en wordt vaak bekroond! Wat huishoudelijke apparaten betreft, is de keuze vrij beperkt. Dus hier is een korte lijst. De Omnia-fornuisoven gebruikt de warmte van het gasfornuis in uw motorhome. Bovendien bestaat het uit drie onderdelen (een pan, een bodem en een deksel) die op elkaar worden geplaatst. De Kampa Freedom oven werkt alleen met een gaspatroon. Hij weegt niet meer dan 10 kg. Het is makkelijk mee te nemen met de meegeleverde hoes...

WAT TE KOKEN IN EEN CAMPER?

De intelligentsten onder ons zullen tijdens hun reis zelfgemaakte conserven meenemen (of niet). Het is supergemakkelijk: je ontkurkt ze, warmt ze op en je weet wat je te eten krijgt. Er is nog een andere optie die afhankelijk is van het seizoen. U kunt het op koude schotels doen, zoals sandwiches, salades, gebraad, enz. Het is toch tijd om te ontspannen. De barbecue is nog steeds uw beste vriend: verwarm uw vis, vlees en andere lekkernijen op de BBQ. Het is warm, eenvoudig en echt heerlijk. Hier zijn enkele ideeën voor maaltijden in de camper: spek en eieren, courgettes met gehakt, kabeljauw met rijst, enz.

Plan du site