Hoe maak je een stacaravan winterklaar?

De velden zijn meestal gesloten in de winter. Het einde van het seizoen is in stacaravans. De bewoners moeten het kamp aan het begin van het volgende seizoen verlaten. Om deze lange afwezigheid te compenseren, moeten huiseigenaren een winterproces doormaken.

UW HUIS WINTERKLAAR MAKEN: WAT IS DAT PRECIES?

Het winterklaar maken van uw huis is het basisonderhoud van uw huis vlak voor de winter. Dit omvat verschillende activiteiten om de schaatsen bestand te maken tegen de kou en de sneeuw. Als het winter wordt, is de camping gesloten. Het seizoen is voorbij. Daarna moet u uw verblijfplaats gedurende enkele maanden verlaten. Om de caravan jong te houden in de winter, moet het winter zijn. In deze opvatting moet u alles in het werk stellen om de flexibiliteit van uw kamp te vergroten en alle nodige garanties nemen om te voorkomen dat er tijdens uw afwezigheid ongelukken gebeuren in uw dagelijkse leven.

HOE RICHT IK MIJN CAMPER IN DE WINTER IN?

Zeg uw stacaravan dat hij het volgend seizoen goed moet blijven doen. Al deze stappen zijn winterwerk. De winter in uw huis moet in de eerste plaats beginnen met de algemene prestaties van uw huis. Niet alleen het aan te sluiten toestel, maar ook de afmetingen van het toestel moeten klein zijn. Als de slang tekenen van corrosie vertoont, vervang de slang dan voor u vertrekt. Controleer dan de sloten op uw ramen en vergeet niet de gordijnen te sluiten. Maak kasten, dozen en koelkasten leeg om schimmelgroei te voorkomen en dek niet alle deksels af van de winterwerkzaamheden in de stacaravan, waartoe ook het onderhoud van de verwarmings-, water- en gasinstallaties behoort. Draai de gaskraan goed dicht om gaslekken te voorkomen. Blokkeer ook de gasaansluiting. Deze keer staan alle kranen open. Leeg het toilet, voeg water toe en maak de slang schoon met azijn.

EN ALS JE EEN CAMPER HERGEBRUIKT?

Alle winterwerkzaamheden aan het motorhome moeten in omgekeerde volgorde worden uitgevoerd tot het volgende seizoen. Anders werkt de caravan niet. In een leegstaand huis kan de temperatuur van de schimmel in de lucht gedurende enkele maanden zeer hoog zijn. Ventilatie in elke ruimte is essentieel voor de luchtzuivering. Om dit te doen, ventileer alle ramen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Sluit hem dan rechtstreeks op het circuit aan. Schakel het toestel uit en weer in en sluit het opnieuw aan. Je kunt de airconditioner snel aanzetten.

Plan du site