Campingbeheer: hoe organiseer je een volleybaltoernooi?

Gepubliceerd op : 14 december 20213 min leestijd

Tijdens het kamperen worden activiteiten georganiseerd om de deelnemers te vermaken en de eentonigheid van de sfeer en de omgeving te doorbreken. Meestal worden deze activiteiten geïnitieerd door de organisatoren en de begeleiders. Voor meer plezier, kiezen ze voor teamsporten. In dit artikel leest u hoe u een volleybaltoernooi organiseert tijdens kampeeractiviteiten.

HET BEPALEN VAN DE TEAMS DIE AAN HET TOERNOOI ZULLEN DEELNEMEN

Allereerst is het van belang het aantal en de samenstelling te bepalen van de ploeg die aan het toernooi zal deelnemen. Het doel is hier een evenwicht tot stand te brengen om bepaalde deelnemers niet te benadelen. Het doel van het toernooi is inderdaad het vinden van een winnaar, maar de voordelen van de sfeer tijdens het beoefenen van deze sport zijn niet te verwaarlozen. Daarom zijn de organisatoren verplicht regels op te stellen die zonder uitzondering iedereen ten goede komen. In dit verband is er de samenstelling van het team. Om zoveel mogelijk mensen bij het toernooi te betrekken en om de gelijkheid van mannen en vrouwen te respecteren, moeten de teams die aan dit soort toernooien deelnemen een gemengde samenstelling hebben. Bovendien wordt volleybal gewoonlijk gespeeld door zes spelers in een team. Maar afhankelijk van de omstandigheden kan dit aantal spelers worden teruggebracht tot twee. Er zij op gewezen dat bij beachvolleybal de teams elk met twee spelers strijden.

DE LOGISTIEKE EN CHRONOLOGISCHE ORGANISATIE VAN DE WEDSTRIJDEN

Na het uitnodigen van de teams om zich in te schrijven voor het toernooi, is het nu tijd om alle technische parameters van het toernooi te regelen. In de eerste plaats moet worden gezorgd voor materialen zoals ballen, netten en palen. Voor elke wedstrijd, moet het veld klaar zijn voor de teams. Dit betekent dat de zones van het veld goed moeten worden afgebakend en dat het net op de juiste hoogte moet staan. Daarnaast zijn de organisatoren ook verantwoordelijk voor de aanwijzing van de scheidsrechter. Om eerlijkheid te garanderen, moet de scheidsrechter op zijn minst bekend zijn met de regels van het spel. Tenslotte moet het schema voor elke wedstrijd voor iedereen toegankelijk worden gemaakt, zodat de teams zich kunnen voorbereiden.

TOEKENNING VAN DE PRIJS AAN DE WINNENDE TEAMS

Het intrinsieke doel van een volleybaltoernooi op een camping is het bieden van extra amusement voor de deelnemers. Het hoofddoel is echter wedstrijden te winnen en aan anderen te bewijzen dat je de beste bent. Als beloning voor uw inspanningen geven de organisatoren een prijs aan het team dat de finale wint. Afhankelijk van de beschikbare middelen kan deze prijs symbolisch zijn of een reële marktwaarde hebben.

Plan du site