Wat is een profielcamper?

Gepubliceerd op : 14 december 20212 min leestijd

Als u in uw eigen tempo wilt reizen, is een campervakantie ideaal. Campers zijn ideaal voor road trips in Frankrijk of naar de andere kant van de wereld. Zij zijn een vervoermiddel dat niet zal verdwijnen. Er zijn vijf soorten campers, elk met zijn eigen unieke ontwerp en configuratie. De meeste hebben alle voorzieningen die nodig zijn voor residentieel gebruik. Maar het profieltype is een van de meest aanbevolen types.

PROFIELCAMPER

Een profielcamper is een type caravan waarvan het ontwerp de toevoeging van een eenheid omvat. Daarom is de cabine vergelijkbaar met de cabine van een groot voertuig en bevindt het achtercompartiment zich op het chassis en wordt het gebruikt als leefruimte. Bovendien is hij zeer geschikt voor woonwagens die even gemakkelijk willen rijden als een grote bedrijfswagen. In feite is bij een geprofileerde camper de cabine gescheiden van de woonkamer. Veel liefhebbers van personenauto’s geven de voorkeur aan profielmodellen vanwege hun lichtere gewicht en betere rijeigenschappen op de weg. Bovendien heeft de ontwerper van dit type camper gezorgd voor een geoptimaliseerde binnenindeling. Als u op een van de campings staat, kunt u ook de ruimte buiten de camper gebruiken.

VOOR- EN NADELEN VAN PROFIEL MOTORHOMES

Het voordeel van een profielcamper is natuurlijk de prijs. Aangezien het chassis uit de autowereld komt, zijn renovaties meestal goedkoper en zijn de onderdelen gemakkelijker te vinden. Voor de aankoop van een profielcamper is minstens 40.000 euro nodig, maar voor de aankoop van een integrale camper is 55.000 euro nodig. Het enige nadeel van profiel motorhomes is de grote ruimte. In feite is de beschikbare ruimte in de woonkamer beperkt, vooral in modellen met een centrale bedconfiguratie. Gewoonlijk bevindt het opklapbed zich bij de deur, waardoor de circulatie en de beweging worden beperkt wanneer het bed wordt neergelaten.

ADVIES VOORDAT U EEN CAMPERPROFIEL KOOPT

De aankoop van een camper is een grote investering waar goed over moet worden nagedacht. Het is noodzakelijk om de dealer te bezoeken omdat hij een vloot van nieuwe en gebruikte auto’s onmiddellijk beschikbaar heeft. Bovendien richt het verkoopteam zich op recreatievoertuigen, zodat zij suggesties kunnen doen en u kunnen begeleiden bij het kiezen van het meest geschikte model voor uw gebruik. Bovendien kunnen zij ook zorgen voor bepaalde administratieve procedures, zoals de aankoop van een verzekering voor campers of financieringsoplossingen.

Plan du site